tisdag, januari 24, 2012

Minialbum 1.0











Utlottningen på FB blev väldigt lyckad, hela FEMTON stycken ville vara med - tjohoo :D Men när det var dags att dra ett namn tyckte jag det var jättesvårt, för jag ville ju att alla skulle vinna hihi.
Detta album jag visar idag är det första som jag gjorde som överraskningspresent till min fina pysselvän Helena. Mitt hjärta blev så varmt och skuttade glatt när hon blev jätteglad över att få det. ÅH så kul det är när man ger bort något till en vän som uppskattar det :)Det är DCWV paperpad 8x8" Mariposa, som jag använt. Och om någon har missat det (hihi) så älskar jag deras paperpads. Fast jag föredrar 12x12".
När jag ändå var igång och hade så kul så gjorde jag ännu ett album som jag postade igår. Fy så trötta ni kommer att vara på alla mina album ;)

onsdag, januari 18, 2012

Minialbum/utlottning på FB/version 1.1









Detta är ett minialbum som jag gjort efter en klass på Ustream. Egentligen är detta version 1.1, för det första jag gjorde så skar jag fel på ALLA tagsen inuti albumet. Men här slösas det icke! Så jag gjorde ett nytt fast med små påsar. Och så kom alla bitarna till ny användning :) Albumet är enbart gjort av pappersbåsar. Alla tagsen som har en blombård går att dra ut. Albumet är 17 cm x 9 cm. Så har man små foto, dikter, kloka ord eller kanske biljetter, små kvitto, eller andra minne man vill spara så passar ett litet album bra. Man kan ju även ge bort det till någon som inte pysslar. Eller en perfekt gå-bort-present.

Det här ska jag lotta ut till alla mina vänner på FB. Hoppas att det är åtminstone en person som vill vara med, annars kanske det är dags att lägga ner pysslandet ;) Det första och större albumet har jag gjort som en överraskningspresent till en mycket kär pysselvän. Så det får ni se när det kommit fram till rätt adress :)

söndag, januari 15, 2012

Kortbox 2



Min mamma blev jätteglad för sin box :) Och den var så rolig att göra så när jag fick min nyinköpta Martha Stewart Scoreboard så fick jag ju göra en till så jag kunde använda min nya "leksak" Den här blev mer i min stil, lite murrig och vintagestil. Papperna kommer från Glitz och är SÅ fina. Har ännu inte bestämt mig för att ha handtag på min eller inte. Tänkte jag skulle ha den i min hylla och ha mina 6x6" block i den så det känns lite onödigt då. Men får fundera vidare. (Bortse från min otroligt dåliga knutna rosett) Var på Panduro och köpte små kardborre "pluttar" så kanske jag tar bort snöret och sätter sådana istället. NEJ nu kom jag på, har ju skurit ut för snöret så då kan jag ju inte ta bort det. Inte så snyggt med ett hål mitt på boxen - attans!

Nu ska jag kasta mig över nästa projekt, ännu ett paperbag album :D
Och för er som gör många album eller avancerade kortvikningar kan jag verkligen rekommendera MS scoreboard - helt suverän!! OBS! Det är enbart tum/inch och inte centimeter.


torsdag, januari 12, 2012

Tro det eller ej, Magnolia är i min blogg



Ni som känner mig vet ju vad jag tycker om Magnoliastämplar - inte alls. När jag började stämpla så var det hÄnglastämplar och Magnolia som var "trendigt" då. Så det köpte man på sig i stora lass. Så efter att kört med dom länge, så blev jag så trött på dom så jag sålde nästan allihopa. Men så fick jag se den här sötnosen så den ville jag bara ha. Jag t.o.m förbeställde den :D Men det var tigerdräkten som jag föll för. Så nu blev det ett kort med Magnoliastämpel. Lättade upp det hela med lite 7gypsiepapper och min nya bårdstans som jag bara älskar. Så den kommer väl att finnas på allt jag gör nu ;) Blomman kommer från HellaBella Design. Jag stämplade den två ggr på cardstock och chalkade med lite distress. Klippte av blombladen på en av dom och satte sen på dom efter jag böjt och knycklat dom lite. Funktionen var att kortet inte skulle öppna sig.
Antagligen blir jag väl hotad till livet, men i var och varannan blogg så är det bara Magnoliastämplar dränkta i hav med blommor. Men vi har olika smak och stilar - tack och lov :)
Så tadaa så har jag en liten tiger på min blogg :)

tisdag, januari 10, 2012

Min presentpåse med tags alá Laura












Det blå bandet kan man knyta upp och fälla upp fliken så finns där plats för mer foto/bilder osv.
Mitt nästa projekt är en vanlig liten presentpåse med handtag som man klär inuti med chipboard och små dragspelshållare i sidorna. Jag är ett hängiven fans till Laura Denison som har bloggen Following the papertrail. Hon har massor med klasser på Ustream och även på Youtube. Min är inte hälften så snygg som hennes. Men jag blev riktigt nöjd med den. Papperna är från ännu ett underbart block från DCWV.

Alla dessa miljoner minialbum man hittar och ser på nätet är gjorda för foto. Men jag fotar inte så mycket och är lat för att rota fram en massa foto. Så jag gör gärna med fina bilder, stämpelmotiv osv. Det är ju albumet som är roligast att göra :)

söndag, januari 08, 2012

Kortbox till mamma




Är så stolt över mig själv. Gjorde den här boxen till min mamma som hon kan förvara sina färdiga kort i. Gjorde den efter en Youtubefilm och i INCH, bara det är rekord. Har aldrig fått kläm på hur man gör enligt inch så jag har suttit och räknat om allting till cm. Och för att skryta lite så var den boxen inte i den storlek jag ville ha utan jag förvandlade måtten till de måtten jag behövde. Okej det krävdes 3 prototyper och en massa cardstock innan jag fick rätt på det ;) Men nu är jag äntligen klar - tjohooo. Blev faktiskt väldigt nöjd med den. På fotot har jag lagt i 2 st 6x6" pad så man ser hur mycket boxen rymmer. Ifall man inte vill ha kort i den så kan man ju förvara sina pads i den. Ja det är sånt här man lär sig när man ägnar timmar på Youtube och Ustream :) Ni som vill göra den, tänk på att det är andra mått än den jag gjort


Papperna är DCWV. Bara älskar dessa stora härliga block med papper <3 Stängningsanordningen köpte jag för 70% rea på Panduro. Hade varken magneter eller kardborrepluppar hemma så det fick bli den här lösningen istället :)

Nu ska jag göra klart mitt andra projekt, med en papperskasse i miniformat som innehåller tags.